Vigtig information om midlertidige vaccinationsregler fra FEI

Vigtig info om vaccinationsregler

FEI laver nye midlertidige regler om hesteinfluenza-vaccinationer.

FEI-bestyrelsen har vedtaget/godkendt en midlertidig undtagelse på et møde den 8. september. Undtagelsen fra FEI’s veterinærbestemmelser lyder som reaktion på manglen på vacciner vi har i Europa, som skyldes forsyningsproblemer. På mødet blev der besluttet at FEI vil forlænge booster-intervallerne fra seks til 12 måneder, som kan ende med at få konsekvenser for nogen heste.

De heste med størst risiko for at udvikle en sygdom, som kan ende med livstruende tilstande, er heste i alderen 0-4 år, som endnu ikke har et stærkt immunforsvar mod hesteinfluenza og gamle, pensionerede heste som også kan have høj risiko.

Vær også opmærksom på at især hestesektorer med unge heste, såsom avl og hestevæddeløb, kan stå over for alvorlige hestevelfærdsproblemer, hvis vacciner ikke er tilgængelige for dem.

I øjeblikket hedder reglen, at hesteinfluenza-boostere skal gives i de seks måneder op til en konkurrence, men ikke inden for syv dage efter ankomsten til den gældende begivenhed.

Allerede fra 1. oktober 2022 til 1. april 2023

Den midlertidige dispensation er godkendt af FEI bestyrelse med virkning allerede fra 1. oktober 2022 til 1. april 2023. Med den nye vedtagelse må heste konkurrere ved FEI Events med den seneste booster taget inden for en periode på 12 måneder, men ikke inden for syv dage efter ankomst ved FEI-arrangementet. Alle andre krav skal dog stadig være overholdt i denne periode.

FEI Veterinary Epidemiology Working Group har rådgivet om, at midaldrende heste, som FEI-heste, der er minimum seks år gamle, og som er blevet vaccineret regelmæssigt, anses for at være bedre beskyttet på grund af deres længere vaccinationshistorie. Ridesamfundet er nødt til at arbejde tæt sammen ,for at afbøde en meget udfordrende mangel på vacciner, som vi er i lige nu i Europa.

Vaccination af heste

Forlængelsen er kun en midlertidig løsning, på at løse det ellers omfattende problem vi har. Dette er kun muligt, fordi FEI-heste er godt beskyttet efter at være blevet vaccineret hver 6 til 12 måned, ofte i mange år.

Målet er, at de vil vende tilbage til seks måneders booster-intervallet, så snart vaccinetilgængeligheden er normal igen, da det er vigtigt at bygge videre på denne kollektive immunitet på lang sigt.

FEI Veterinærafdelingen vil overvåge situationen, og opdateringer vil blive udmeldt til offentligheden med jævne mellemrum.

Læs mere:
https://inside.fei.org/fei/your-role/veterinarians/biosecurity-movements/equine-influenza

Af Katarina Søby

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top