VI GLÆDER OS TIL DET FEMTE ICEHORSE FESTIVAL  

Icehorse Festival 2024

I år er det 5. gang vi holder Icehorse Festival, og vi glæder os helt vildt, fortæller Stine Sandahl

 

Sammen med Rasmus Møller Jensen, Lone Mølholm Bertelsen udgør hun holdet bag det store indendørs populære stævne. Forberedelserne har været i gang længe, men intensiveres i månederne op til.

Igen i år blev deltagerpladserne revet væk på få minutter, da tilmeldingen åbnede d. 1. februar, og ryttere og gæster glæder sig til gode hestedage i hallerne i Herning.

  -Lige nu har vi travlt med at få de sidste praktiske ting til at falde på plads, men vi er godt med. Vi er utrolig glade og taknemmelige for den store opbakning fra rytterne, som glæder sig til at komme og være med til at skabe en fest og ride et stævne af internationalt niveau.

– Flere kalder det et Mini-VM, og på mange måder kan man nok godt sammenligne det. Det niveau man ser, og det sus man oplever på banen, har jeg i hvert fald ladet mig fortælle er helt specielt, fortæller Stine Sandahl med et grin

Fokus på bedre hestevelfærd

-Vi er meget opmærksomme på konstant at udvikle og forbedre stævnet og oplevelsen for både hest, rytter og publikum, pointerer Stine Sandahl.

-I år har vi stort fokus på at være med til at støtte op om DI og FEIF´s tiltag om bedre hestevelfærd i sporten. Vi er blandt andet med i DI’s forsøgsordning om 100% udstyrskontrol, som vi også udvider til hingstene og showdeltagerne. Disse tiltag bliver vi ved med at udvikle og følge.

-Et andet nyt tiltag i den retning er en forandring af hingsteshowet. Her tilbyder vi i stedet et flot Stallion Line-up – en hingstepræsentation, så hver hingst får lige vilkår til at præsentere sig og kan vise det specielle eller den force den enkelte hingst har.

-Helt praktisk vises hingstene på den 250 m store ovalbane i EQUSANA Arena med musik, speak og super god stemning.

Til EQUES Stallion Line-up fremvisningen fremvises to hingste ad gangen. Her får de hele scenen for sig selv, og rytterne får frie hænder til at præsentere og vise alle gangarter på bedste vis.

-Undervejs læser speaker facts op omkring hingstens meritter og afstamning. Der er ingen bedømmelse af hingstene, da vi vægter, at hver hingst skal have sit ”Moment of Fame” og kunne præsentere sig individuelt og flot. Dermed skånes hingstene for det tidligere til tider noget hektiske finale show.

-Rytterne opfordres til at vise, hvad der er specielt ved den enkelte hingst og desuden præsenteres hingstene også i vores magasin og på sociale medier. Blandt hingstene trækkes der lod om en lækker sadel fra EQUES.

-Vi glæder os mega meget til at se alle de flotte hingste præsentere sig lørdag aften, forsikrer Stine Sandahl-

Icehorse Festival 2024

Nyt sjovt tiltag

Et andet nyt og sjovt tiltag bliver tölt-klassen ”Icehorse Sparkle Tölt”  – en udklædningstölt, hvor det gælder om at klæde sig selv og hesten flot, fantasifuldt eller sjovt ud!

Publikum er med til at stemme på vinderen. Alle kan være med, da selve disciplinen er T8, men der kigges mest på udklædning og fantasi. Det bliver sjovt!

Parallelt med stævnet kan man følge de mange DI-Talks arrangeret af DI. Her er hestevelfærd også på plakaten – sammen med mange andre spændende og relevante emner.

-Udover det er shopping-området fyldt med udstillere, der tilbyder alt det bedste til den islandske hest. Her er alle butikkerne samlet, så husk dankortet. Det er så dejligt, at også butikker og udstillere støtter op om os. Ligesom vi også er utrolig taknemmelige for vores gode sponsorsamarbejder.

Der er ingen tvivl om, at det både er et stort, omkostningstungt og tidskrævende arbejde at lave Icehorse Festival. Så det, at folk støtter op, gør helt klart, at vi gerne fortsætter, siger Stine Sandahl.

Fantastiske frivillige

-Også en helt speciel tak skal lyde til vores godt 100 frivillige hjælpere, der holder fire dage fri og kommer og hjælper med at stable stævnet på benene og sikrer et højt service niveau kørende fra tidlig morgen til sen aften. Det er helt fantastisk, og vi er én stor Icehorse familie! Vi har det sjovt og er stolte over det resultat, vi skaber sammen, lyder det fra Stine Sandahl.

-Vi GLÆDER os til at se jer alle til Icehorse Festival 5 den 4.-7. april i Herning, konkluderer Stine Sandahl på vegne af de alle tre arrangører.

 

Facts:

Icehorse Festival 5.0 finder sted i Messecenter Herning fra 4.-7. april 2024.

Festivalen har kørt i 2018 og 2019, var Corona-lukket i 2020 og 2021, og derefter tilbage i 2023.

Man kan købe både partout og dagsbilletter her: https://www.sporti.dk/ticket.php?e=115&v=e-i

Der bliver bygget en 250 oval bane indendørs til stævnet. Der fyldes 10 cm sand ud på 4800 m2. Det tager ca. 6 timer at lægge ud og ca. det samme at fjerne.

Stævnet arrangeres af:

Rasmus Møller Jensen, der blandt andet står for sponsorer og det praktiske i forhold til baneopbygning og nedtagning, bokse, etc. Rasmus er ham, man møder med lidt små øjne, når stævnet starter, da han har bygget bane med banesjakket i døgndrift i dagene op til. Men han vågner op og plejer at ride med til stævnet.

Lone Mølholm Bertelsen er blæksprutte-projektlederen, der har styr på ALT, og så er hun regnskabsfører. Hun står for udstillere, sponsorer, kontrakter, mv. Der er hende med krøllerne og det rolige overblik, man møder med det i infostanden og på info-mailen.

Stine Sandahl står for stævnets PR, arrangementer, shows, DI Talks mv. Hende, ser man ofte rende rundt med en mobil ved øret og en computer under armen til stævnet.

Theresa Meldgård er stævneleder. Theresa ser man ikke så meget, da hun stort set sidder nat og dag i sekretariatsboksen og har det store overblik over de ca. 300 heste og ryttere sammen med sekretariatsleder Trine Winther.

Derudover er der ca. 100 frivillige, der klarer alt fra at sende ekvipager ind på banen i rette tid og samle hestepærer op, til at sørge for mad til dommerne og gøre toiletterne rene. De ledes af ni fantastiske teamledere.

eMagasinet Islandsk Hest udgiver et stort tryk magasin med masser af spændende artikler, program, hingste, udstillere og meget mere.

Du kan købe din billet her 

Vi ses til Icehorse Festival

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top