Oplev nogle af verdens bedste til DM for islandske heste

Blogindlæg - DM sport 2023

DM i sport for islandske heste 2023 afholdes i Svendborg d. 5.-9. juli. Blandt deltagerne er tre regerende verdensmestre.

Danmarks bedste islandsheste-ekvipager indtager Svendborg lige om lidt.

De skal konkurrere på baneanlægget Tankefuldbanen, der er hjemsted for islandshesteklubben Saga Svendborg. DM i sport er ét af årets højdepunkter for fans af den islandske hest.

 

Powerpas og dansende tøltere
Publikum kan se frem til nogle spændende dage med mulighed for at komme tæt på de bedste sportsekvipager i landet…ja, i hele verden, faktisk.

Tre forsvarende verdensmestre er blandt de tilmeldte ryttere: Jóhann R. Skúlason, forsvarende verdensmester i T1, 4.1 og firgangskombination, Julie Christiansen, forsvarende verdensmester i T2 og Jón Stenild, forsvarende verdensmester i 5.1. Det kan i høj grad anbefales at opleve disse ekvipager, hvis man er fascineret af den islandske hesterace.

Program

162 ekvipager stiller til start. Konkurrencerne finder sted torsdag og fredag fra kl. 8 til kl. 20, lørdag og søndag fra kl. 8 til ca. kl. 16.
Ved afslutningen søndag vil det danske landshold til VM for islandske heste i Holland i august blive udtaget, hvor de bedste ryttere vil få æren af at repræsentere Danmark.

Du finder programmet på hjemmesiden icetestNG

Tilskuere


Der sælges billetter via portalen sporti.dk, billetter skal købes inden ankomst. Køb billetter her

På pladsen vil der være en bred vifte af hyggelige og spændende aktiviteter for hele familien. Blandt disse aktiviteter er legeområde, kæphesteridning og tryk af t-shirts og muleposer, ligesom det få minutters gang fra pladsen er muligt at få en dukkert i Svendborg Svømmeland.

På stævnepladsen vil der også være cafeteria og madboder, og flere stande med alt fra islandsk slik og hestefoder til rideudstyr, baristakaffe og endda massage. Der vil også være livemusik på pladsen lørdag aften.

 

Hvad er islandshestesport?
Islandske heste er kendt for at mestre to gangarter udover skridt, trav og galop. Det er gangarterne tølt og pas.

Tølt er en behagelig gangart, hvor rytteren sidder roligt i sadlen. Hestens man og hale fejer i en flot bølgende bevægelse, og hesten har altid mindst ét ben i jorden. Tølt bruges på rideture i terræn og i konkurrencer, hvor gangarten kan vises i flere hastigheder.

Islandske heste med særlige anlæg mestrer også den flyvende pas, der er en totaktet gangart, hvor hesten flytter for- og bagben på samme side samtidigt – og med en svævefase inden næste benpar rammer jorden.

Til DM konkurrerer ekvipagerne i både tølt- og pasdicipliner.

 

FAKTA: Konkurrencer med islandske hest er helt anderledes end konkurrencer på andre hesteracer. Omdrejningspunktet er i næsten alle tilfælde hestens gangarter.

Ved DM konkurreres der også i 5-gang, hvor der vises skridt, trav, galop, tølt og pas. 4-gang, hvor der vises skridt, trav, galop og tølt. Målet er, at hest og rytter i et harmonisk samarbejde fremviser hestens gangarter så smukt og harmonisk som muligt.

På pasbanen rides der både discipliner, hvor tiden er den vigtigste faktor (speedpas) og discipliner hvor stilen også bedømmes, dvs. overgangen til pas, selve passen og nedtagningen fra pas til skridt gennem tølt.

 

Hvor foregår DM for islandske heste?

Islandshesteklubben Saga Svendborg
Tipsvænget 19
5700 Svendborg

PRESSEMEDDELELSE fra DI

Foto af Jón: Althing.dk

 

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top