MARIE SKAL LØBE HALVMARATON MED SIN HEST

Marie skal løbe halvmaraton med sin hest

I slutningen af maj skal Marie Bruun Nielsen løbe en halvmaraton.

Det er der ikke noget usædvanligt i, men at hun taget sin hest Skjanni med – det er usædvanligt.

Her fortæller hun, hvordan hun fik ideen, og hvordan hun og Skjanni træner op til det 21,0975 kilometer lange løb. Min hest Skjanni og jeg skal i slutningen af maj løbe en halvmaraton sammen.

Hvordan kom vi så til det?

Jo, det startede med, at jeg bemærkede, Skjanni lidt havde mistet lysten til at gå til ridning.
Han stod og hang, hver gang jeg hentede sadlen, og hans attitude ændrede sig. Han syntes ikke, det var specielt morsomt.
Jeg har før haft stor glæde af at gå ture med mine heste. Både for at lave noget andet sammen og for at få den gode skridttræning passet ind i programmet.

Løberiet kom sig af, at jeg – samtidig med at jeg gerne ville have Skjanni glad igen – også gerne ville have ham i ret god form. Det er jo stævnesæson, og det er nu vi skal til at præstere.

Jeg har altid syntes, at hvis vi kræver, hesten skal være i god form, så skal vi også kræve, at vi selv er i god form.
Ellers passer balancen ikke. Jeg begyndte så at løbe med Skjanni ved siden af mig i starten af februar og besluttede, at vi skulle have et mål at løbe hen mod. Det blev så en halvmaraton.

Jeg har siden februar fulgt et hjemmelavet løbeprogram, hvor jeg i starten har fokuseret på at komme ud 2-3 gange om ugen på korte distancer (2-5km). Hen mod slutningen har jeg stilet efter 1-2 gange med længere distancer (9-13km).

Programmet har været på 15 uger, og har været passet ind imellem ridning og fridage.

I starten virkede det helt umuligt at nå en halvmaraton distance. Skjanni kunne ikke rigtig finde ud af det der med at løbe ved siden af mig. Så jeg skulle bruge dobbelt energi, idet jeg både skulle løbe og skulle sørge for, at han også løb. Det var helt vildt hårdt, og det gjorde det ekstra svært at holde motivationen oppe.

Efter nogle ture begyndte vi at finde et tempo, og jeg kunne pludselig mærke en helt speciel rytme mellem os, som jeg aldrig har oplevet det før.
Vi var fuldstændig i takt og forbundet på en helt ny og unik måde, hvilket jo selvfølgelig gav et ordentligt boost både på motivationen og selvtilliden. Helt fantastisk!

Siden vi er begyndt at løbe sammen, er Skjanni ikke længere ked af at skulle ud at ride. Han har en helt ny vilje til at gå frem, fordi formen er blevet så meget bedre. Hans trav er blevet styrket markant. Det er jo hvad 5-13 km med 10km/timen gør ved den.

Jeg løber helt simpelt med Skjanni i en grime. Jeg har ham altid ud mod rabatten, så jeg har styr på den trafik, der kan være på vejene. Vi løber både på landeveje, grusveje, i skov og ind igennem små byer. Og ja, det giver en hel del blikke, når man kommer løbende med en hest. Heldigvis er det det hele værd.

Jeg regner med, at vi vil fortsætter vores ugentlige løbetur efter vores halvmaraton. Det er blevet sådan en dejlig ting. Skjanni ved lige præcis, hvad der skal ske, når jeg har løbetøj på. Han har næsten sat i trav, før jeg er kommet i løb.

Hvis du har lyst til at følge lidt med i mit og Skjannis liv, kan du følge mig på instagram – mariebruunn.

Her har jeg også et højdepunkt, der har fulgt vores løberejse – med både de op- og nedture der har været.

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top