ISLANDSKE HESTE ER FLOT OG SPÆNDENDE REPRÆSENTERET PÅ ROSKILDE DYRSKUE

Roskilde Dyrskue

Vi har helt traditionel fremvisning og bedømmelse af 16 udstillede islændere fredag d. 31. maj fra kl. 9.00 – 12.00, hvor FEIF-dommer Bjarne Poulsen vil uddele karakterer til de udstillede avlsheste, samt give en samlet bedømmelse af samlingen efter den jarpur-brune hingst Óskasteinn fra Hårkildegård (8,30) efter Spóliant vom Lipperthof (8,75) og Lúða fra Lykkesholm (8.17).

Óskasteinn stiller i en alder af blot 9 år med en flot samling af 6 afkom, bestående af 5 hopper og 1 vallak – hvilket syn det bliver!

Det er dejligt – og meget værdsat, at Hårkildegård ved Suzanne Wulff og Jan Haakon Harslund år efter år støtter så flot op om Roskilde Dyrskue, og vi glæder os til at se Óskasteinn fra Hårkildegård med afkom.

Vi håber, at de islandske heste også vil være repræsenteret i konkurrencen om den ærefulde “Sjællandspræmiehingsten”, samt i fælleskonkurrencerne Bedste 2-års og 3-års og Bedste samling.

Dansk Islandshesteforening (DI) vil desuden være repræsenteret med en udstilling i Huset på Hestetorvet, hvor medlemmer af foreningen med stor entusiasme vil dele ud af deres erfaring og kærlighed til Den islandske Hest og uddele brochurer og merchandise fra DI.

DI vil, traditionen tro, også være repræsenteret i Roskilde Kvadrillen, som indleder Det store Hesteshow, samt have den traditionsrige Islænderkvadrille med som et showindslag, der kan opleves både fredag, lørdag og søndag!

Mogens Kofoed Marker

Ja, Roskilde Dyrskue ER traditionsrigt, men også med plads til fornyelse. Og måske skal ordet ”fornyelse” være repræsentativt for Roskilde Dyrskue 2024.

Jeg har, som Racerepræsentant fra Dansk Islandshesteforening, gennem de sidste år været meget fokuseret på inklusion. Forstået på den måde at både nye og erfarne udstillere kunne mødes og drage nytte og erfaringer af hinanden og have et fælles fagligt og socialt fodslag i netop kærligheden til den islandske hest og respekten for avlen af islandske heste.

Alt dette, krydret med et nutidigt drys af hestevelfærd, bringer os frem til, at vi som ét hestefolk med stolthed kan fremvise både vores avlsdyr og vores rideheste, samt vores store passion, for både dommere og publikummer. Samt at vi med islandske flag kan bakke op om hinanden og ønske hinanden held og lykke – uanset om vi er udstillere eller showryttere, eller skal fremvise vores avlsdyr for dommerne – eller vores rideheste og rideegenskaber for et stort publikum.

For at bidrage til dette fællesskab har Faxis bestyrelse, sammen med undertegnede repræsentant for udstillerne, arrangeret en fællesspisning lørdag aften. Naturligvis for både ryttere og udstillere, men også for øvrige medlemmer, som identificerer sig som en del af den islandske familie – hvilket vi alle ser frem til. Der skal synges Riðum riðum, og hvad vi ellers kan finde på 🥳🤪.

Og så bliver hyggen og aftenen afbrudt af, at showrytterne skal ride igen i det sene aftenshow. men det bør blot ses som en anledning til, at alle går med til Ring 1 for med applaus og islandske flag at bidrage til den gode energi, som vores showkvadrille skaber.

Vi må med stolthed huske, at der ér en grund til, at det islandske indslag lægges sent i programmet for Det store Hesteshow.

Det er, fordi det virkelig er en publikumsmagnet, som alle venter på, så vi bør se det som et stort, kompliment!

Selv har jeg, siden jeg var en ung mand, beundret Kvadrillen og drømt om en dag måske at kunne få lov til at være med. Og i år skal jeg for første gang – og med stor ydmyghed for traditionen – være med.

Sikke et Dyrskue det bliver i år, også i år. Jeg glæder mig til det hele!

Med de bedste hilsner fra Mogens K. Marker.

Du kan se mere om Roskilde Dyrskue her: Roskilde Dyrskue

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top