ISLANDSKE HESTE PÅ ROSKILDE DYRSKUE

Blog-indlæg Jette Gram

Roskilde Dyrskue afholdes i kommende weekend 2. – 4. juni. Den islandske hesterace er selvfølgelig repræsenteret.

Tag en tur til Roskilde Dyrskue i weekenden og få blandt andet indblik i den skønne islandske hest.

Jette Saltoft Gram har igennem mange år brugt Roskilde Dyrskue som et udstillingsvindue for den islandske hesterace og samtidig som en slags kvalitetskontrol af sine ungheste.

Der ligger meget arbejde i at gøre en unghest klar til Roskilde Dyrskue, så den står skarpt i pæn skinnende pels. Samtidig skal hesten være klar til at kunne håndteres og mønstres ved det store arrangement, hvor den møder alle mulige lyd- og synsindtryk. Den skal også kunne stå på en boks i tre døgn, hvor den kun bliver luftet ved hånd.

Blog-indlæg Jette Gram

Jette Saltoft i starten af april med en unghest. Der er meget arbejde i at gøre en unghest klar til Roskilde Dyrskue i juni, hvor den bl.a. skal stå klar i skinnende pels.

Så hele pakken er lidt af en prøvelse, men samtidig en god grunduddannelse for en unghest.

For Jette Saltoft Gram er det også en mulighed for at få vurderet sine ungheste bygningsmæssigt, få testet deres sind af og ikke mindst at få oplyst folk om, hvor brugbar og alsidig en race, islænderen er.

– Når jeg har meldt hestene til i starten af april, går forberedelserne for alvor i gang, fortæller Jette.

– De heste, som skal fremstilles, får tilskudsfoder med ekstra olie og protein for at optimere pels og muskler. Jeg træner mønstring med dem, der er 1 og 2 år. Dem på tre år kommer også med på tur som håndheste for at træne lidt ekstra muskler og form.

-Selve skuet er noget, jeg ser frem til hvert år. Det er nogle hyggelige dage, hvor man kan snakke avl med en masse ligesindede. Man kan se, hvad de andre har lavet, og hvilke hingste der bliver brugt.

-Bjarne Poulsen står for bygningsbedømmelserne af islænderne, så man får et kvalificeret bud på, hvordan en unghest vil klare sig bygningsmæssigt til en kåring. Og så oplever man sine heste og deres reaktioner i uvante omgivelser. Det giver vigtig information om deres sind

Kom forbi de islandske heste i stald 5 og 7. Der er mønstring fredag formiddag på bane 7, en Tackshop-pris til den bedste fremvisning med harmoni mellem fremviser og hest… Samlingspunkt i Huset, hvor man kan høre mere om den islandske hest…

 

Af Stine Munk Kepp

Foto Stine Munk Sepp

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top