Første fuldkåring er lige om hjørnet

Blogindlæg-første fuldkåring

Hvis man vil have fingeren på pulsen, kan det stærkt anbefales at møde op til kåringerne som tilskuer. Det er en rigtig god måde, hvorpå man kan få en forståelse for kåringssystemet og avlen i Danmark generelt. For hvordan ser det ud, når en hest får 8 eller 9 for tølt? Og hvad ligger der bag dommernes kommentarer, som kan læses i den enkelte hests kåringsresultat? Hvilke unge hingste er på vej frem og hvordan klarer en bestemt hingsts afkom sig?

DI afholder første fuldkåring i Herning på Landsskuepladsen d. 12-14. maj og 42 heste er tilmeldt. Fredag og lørdag er der bygningsfremvisninger og individuelle ridebedømmelser. Søndag er der grupperidning, hvor hestene vises endnu engang i mindre grupper. Der er gratis entré og mulighed for at købe en kop kaffe og tilbehør. Dommerholdet består af Elsa Albertsdóttir, Friðrik Már Sigurðsson og Nina Bergholtz.

Rune Hansen, formand for avlskommitéen

– Jeg anbefaler, at man tager til kåringer, fordi det er den bedste mulighed for at lave en sammenligning med sine egne heste, og hvad andre avler. Når man har gået og kigget på sine egne heste hele vinteren, er det sundt at lave denne sammenligning, så man kan få bekræftet, om man er på rette spor.

På WorldFengur kan man under “Kåringer” se de tilmeldte heste, og hvem der skal ride. Der er mange forskellige ryttere, som skal vise hestene, både erfarne og mindre erfarne på en kåringsbane.

Britt Werner Raabymagle, hesteejer, som er tilmeldt fuldkåring 1

– Jeg har prøvet at ride en enkelt kåring selv for mange år siden. Nu kaster jeg mig ud i det igen, fordi jeg gerne vil vise mere af vores egen avl til kåring i fremtiden. Og fordi jeg synes, at hingsten og hans afkom fortjener, at han bliver vist igen.

Af Stine Munk Kepp

Foto: Stine Munk Kepp

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top