Flotte resultater på Roskilde Dyrskue

Jette Saltoft Gram fremviser Hella fra Høbjærg Hus.

Danmarks største dyrskue er netop blevet afholdt og endnu en gang gjorde de islandske heste og deres ejere det rigtig godt i Roskilde. Midt på hestetorvet havde racerepræsentant Mogens Kofoed Marker igen i år fået lov til at have base i den lille røde hytte. Denne fungerede både som formidlingscenter, hvor gæster kunne blive oplyst om den fantastiske islandske hest, og som samlingssted for udstillere, showryttere og andre i “familien”.

I år blev 14 heste stillet til bedømmelse. Bedømmelsen blev givet af den erfarne, nationale dommer inden for DI, Bjarne Poulsen. Familien Harslund stod for en god del af de udstillede heste. De deltog med en samling på hele 6 afkom efter Óskasteinn fra Hårkildegård, og løb med en 3. plads i konkurrencen mod de andre racer om skuets bedste samling.

I denne konkurrenceform bliver afkomssamlingen bedømt på hvor racetypisk og harmonisk den er, og så bliver der også givet karakter for fremvisningen. Desuden kvalificerede den 3 årige hoppe Alfa fra Hårkildegård sig til skuets bedste 3-års hoppe blandt alle racer og vandt denne konkurrence. Alfa er efter Óskasteinn fra Hårkildegård og Viktoría fra Ågården og var derfor også en del af samlingen efter Óskasteinn.

Pernille og Karoline Harslund deltog desuden i gangartskonkurrencen på to andre heste fra samlingen, nemlig Tenor og Tildra fra Hårkildegård. Her red Pernille til en flot 2. plads og Karoline til en 4. plads. Denne disciplin er ekstra udfordrende for islænderne, da der bedømmes skridt, trav og galop samt flere dressurøvelser på lige fod med de andre racer.

Jette Saltoft Gram havde også flere heste med, som gik videre til fælleskonkurrencerne.

Den 2-årige Hella fra Høbjærg Hus, efter Hamar frá Hafsteinsstöðum og Frigg fra Høbjærg Hus, modtog en flot bygningsbedømmelse på 8.28 og var med i opløbet til skuets bedste 2 års hoppe. Desuden viste Jette følhoppen Dagrenning frá Dallandi med føllet Nóra fra Høbjærg Hus ved siden. Nóra er efter Narfi frá Áskoti. Både mor og datter gik videre til fælleskonkurrencerne for skuets bedste følhoppe og skuets bedste føl.

I Det Store Hesteshow var de islandske heste repræsenteret i flere indslag. Showet startede med den traditionelle Roskilde kvadrille, hvor to heste fra hver race, som har mulighed for at udstille, er repræsenteret. Her red Mogens Kofoed Marker og Jens Højberg med på deres islænderne. Landbrugsskolen i Roskilde havde et indslag, hvor man blev præsenteret for de forskellige uddannelsesretninger, de tilbyder.

Her red de to hestemanager-elever Kamilla Valdimarsdóttir og Isabella McEwan med på deres islandske heste. Og sidst, men absolut ikke mindst, fremviste rytterne fra Faxi-klubben igen i år en super flot kvadrille bestående af 24 veloplagte equipager.

Skuet slog publikumsrekord med 119.182 gæster i år. Det er en stor oplevelse at være med til Roskilde Dyrskue som udstiller eller show-deltager, og racerepræsentant Mogens Kofoed Marker opfordrer endnu flere til at møde op og deltage i festen med deres heste til næste år.

Der var arrangeret fællesspisning i den islandske lejr lørdag aften og 80 deltog.

Der var arrangeret fællesspisning i den islandske lejr lørdag aften og 80 deltog.

 

Faxi-kvadrillen

 

Af Stine Munk Kepp

 

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top