Charmaine Berdino: Heste er min passion

Charmaine Berdino med sin hest

Hestenes ve og vel har stor betydning for Charmaine Berdino: ”Jeg har altid været fascineret af hvor fine og lette signaler, man kan bruge i omgang og træning med heste” fortæller hun. Heste er meget samarbejdsvillige, hvis vi gør træningen interessant for dem. Charmaine Berdino har sit fokus på hestevenlig træning, hun bruger ofte frihedsdressur, trick og ridning helt uden udstyr.

Hesten har haft en svær fortid

Magasinet Islandskhest mødte Charmaine til Store Hestedag, hvor hun havde sine to heste med. Den ene var Kassaro på 21 år og som fungerede som støttepædagog for Inferno, der er Charmaines nye show hest. Inferno er 16 år og relativt oppe i årene. Charmaine købte ham som 11 årig og utrænet. ”Man kunne sidde på ham, og det var så det”, fortæller Charmaine og forsætter: ”Han har haft det svært i sin fortid, han var meget nervøs og de første gange han skulle have ordnet hove, måtte han bedøves inden beslagsmeden ville tage ham”. Charmaine Berdino fortæller, at hesten i starten var helt oppe i alt for højt gear. Han kunne ikke få hovedtøj på og der var mange ting, hvor man skulle begynde helt forfra. Inferno er god at træne, selvom det har taget lang tid, at nå dertil hvor han er nu.

Han kæmper meget med sig selv, men han er en sød hest og han er altid opmærksom på Charmaine. ”Han vil rigtig gerne arbejde og det er netop det jeg skal bruge i en showhest”, fortæller hun. Han må gerne slappe lidt af og være lidt mere rolig, men det kommer stille og roligt med erfaringen. Han er blevet meget bedre til at være nye steder.

Katration har gjort hesten mere rolig

Inferno var hingst, da Charmaine købte ham som 11-årig, men hun valgte at kastrere ham et år senere, fordi det sociale for hestene, er vigtigt for hende. De fleste hingste kan ikke gå sammen med andre og derfor var kastration mest praktisk. Hun ville nemlig gerne have, at hestene kunne gå sammen på fold. De to hingste blev kastreret samtidig, et halvt år inden hun tog på turne for at få ro på dem. Hun vidste, at når hun kastrerede dem, tog hun lige toppen af det hingstede, men de ville ikke miste den power som hingstene har. Det var et valg hun tog og det har betalt sig, nu hvor de kan fungere i flokken, siger hun. Charmaine elsker at arbejde med hingste, egentlig vil hun hellere have hingste end vallakker, men rent socialt, er det bedst med vallakker når de kan gå sammen og hygge sig.

Charmaine tilbyder hjælp og undervisning

Charmaine tilbyder undervisning og hun kommer gerne ud og underviser en til en. Hun holder kurser og foredrag, både ude hos private og på rideskoler.Hvert år i februar afholder Charmaine et stort event ”Hesten i Centrum”, hvor hun inviterer en række til at holde spændende clinic og foredrag. Derudover vil der også være udstillere, hvor du kan finde ting til både dig og din hest.Næste ”Hesten i Centrum” vil blive afholdt den 6. maj – Så sæt kryds i kalenderen Sæt kryds i kalenderen lørdag den 6. maj 2023 og få en spændende dag, hvor hesten er i centrum.

 

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top