3 tips til stævneridning fra toprytter Nils-Christian Larsen

Nils-Christian Larsen

1. For mig er kriterierne for en god stævnehest en arbejdsom, entusiastisk hest, som er villig til at gå hele vejen. En hest som har et optimalt sind og godt temperament – som vores Gustur Vom Kronshof, som er verdensmester i 5-gang.

2. Et godt stævne blandt andet kendetegnet ved en imødekommende stævneledelse. Aros Gait Event er et godt eksempel. Lisa la Cour stod ved indgangen og bød velkommen med et stort smil. Mega start! Med til et godt stævne hører desuden gode forhold for hesten – stald, adgang til græs, gode opvarmningsforhold – gerne med samme underlag som på konkurrencebanen. Herning er et perfekt sted med masser af plads, toilet og det hele. Det ville være fantastisk, hvis maden kunne byde på andet en pølsemix og flæskestegssandwich. Et godt stævne kræver også kvalificerede, inspirerende dommere – det er en vigtig del! Vi stiller høje krav til os selv, til vores heste, til trænerne osv. Så at ride for dommere, som er konstruktive og engagerede, er guld værd.

3. Jeg læser altid dommersedlerne igennem efter hver udtagning. Der er desværre ofte ikke særligt uddybende kommentarer. Det burde der være tid til med én hest på banen, der viser én gangart pr. omgang. Hvis der er noget, som er uklart, synes jeg, det kan være en god ide at tage sedlen med til dommeren og høre, om de kan hjælpe med at forklare det. Så har man mulighed for at rette det til næste gang.

 

Nils-Christian Larsen træningstip

Af Nils-Christian Larsen

Foto Krijn Buijtlaar

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top