3 spørgsmål til Trine Risvang

3 spørgsmål til Trine Risvang

Hvad vægter du højest hos en stævnehest?

En god stævnehest er for mig en hest med nogle jævne og gode gangarter, herunder selvfølgelig særligt tölten. Derudover er det meget afgørende og vigtigt, at den har et godt temperament og en god arbejdsvilje. Den skal være villig til at gå de runder, der skal til, for fuldt tryk, ligesom den skal kunne klare presset fra de andre heste og publikum i finalerne. Det er selvfølgelig noget, der kræver tilvænning for de fleste heste, og noget de skal lære at være trygge i. Men der findes desværre nogle heste, der aldrig rigtigt lærer at gå under det pres, fordi de er for nervøse, spændte eller alt for villige. Den perfekte stævnehest har for mig lidt over middel vilje, er samarbejdsvillig, og er tilpas følsom, så den kan rides for meget lette hjælpere.

Hvad indebærer et godt stævne for dig hvilke faciliteter er vigtige?

Et godt stævne indebærer, at der er gode baneforhold, gode opvarmningsforhold og dygtige og engagerede dommere. Jeg søger også gerne hen mod stævner, hvor der kommer mange gode ekvipager. Det hjælper med at højne niveauet, og det er godt at kunne måle sig med nogle af de bedste. Derudover er det virkelig fedt med stævnearrangører, der er engagerede, fleksible og hjælpsomme.

Bruger du dommersedlerne fra udtagelsen til en finale som konstruktiv vejledning?

Desværre oplever jeg ofte at der ikke står noget – eller kun meget lidt – på dommersedlerne. Jeg kunne godt ønske mig, at der blev skrevet lidt mere, både positivt og negativt. Jeg synes begge dele er vigtigt, da det er med til at motivere en, og gør at man hanker lidt op i sig selv.                          Derudover er det rart med kommentarer, så man kan få lidt større forståelse for de karakterer, man har fået.                    Især de gange hvor man har været alene på banen, og der er meget forskel på karakterne.                                                Når der er kommentarer, reflekterer jeg altid over dem, og har dem i tankerne inden finalen og inden næste stævne.

Af  Trine Risvang

Foto Krijn Buijtelaar

 

Vil du modtage eMagasinet
Islandsk Hest
direkte i din indbakke til
0 kr?

Book din annonce har
Equipagefys
Karlslund ridning

Læs også

Hvis du synes denne artikel var interessant, så kan du måske også lide nedenstående artikler:

Go to Top